fbpx

Tips voor Voorjaarsschoonmaak.

Nu het warmer wordt en het schooljaar ten einde loopt, brengt het zomerseizoen uitdagingen met zich mee om uw huis schoon en gezond te houden. Gebruik deze eenvoudige tips om uw huis er de hele zomer schoon uit te laten zien en lekker te laten ruiken.

1. Maak de dakgoten schoon – Bereid u voor op eventuele zomerstormen door uw dakgoten schoon te maken en ervoor te zorgen dat alle afvoerpijpen weg van de fundering van het huis wijzen.

2. Maak de oprit en het terras schoon – In de winter en de lente worden opritten, trottoirs en andere buitenoppervlakken vaak bedekt met vuil en puin. Afhankelijk van het materiaal waarvan het oppervlak is gemaakt, kunt u het beste een hogedrukreiniger gebruiken, of zeepwater en een bezem met grove haren.

3. Ruim de rommel op – Als je schoolgaande kinderen hebt die nu veel meer tijd thuis zullen doorbrengen, gebruik de start van de zomer dan als een kans om oude kleren en speelgoed op te ruimen – je zult blij zijn als er minder is om over te struikelen! De zomer is de beste tijd voor een rommelmarkt, dus geef de kinderen de leiding over het hele gebeuren, of doneer anders tweedehands spullen aan een goed doel in de buurt.

4. Was de ramen – binnen en buiten – Als de gordijnen dicht zijn om het zonlicht binnen te laten, wilt u niet de hele zomer door lagen stof en lelijke strepen zitten staren. 

5. Stop de stank – Wanneer de temperatuur stijgt, stijgen ook de onaangename geurtjes die voorheen onopgemerkt bleven. Begin de zomer met het grondig schrobben van uw keukenafvalemmer met warm water en afwasmiddel, en laat hem in de zon staan.

Professionele schoonmaakdiensten

De lijst is gemakkelijk te volgen, maar u kunt het altijd vergeten om dit allemaal zelf te doen en vandaag nog contact met ons opnemen voor uw voorjaarsschoonmaak.