WAT ZIJN DIENSTENCHEQUES?

Dienstencheques zijn een soort van waardebon waarvoor de Vlaamse overheid een financiële bijdrage voorziet. Iedere meerderjarige persoon die zijn hoofdverblijfplaats in het Vlaams Gewest heeft kan met het gebruik van dienstencheques beroep doen op huishoudelijke hulp. Hieronder vind u hoe de sodexo dienstencheques te bestellen.

 

HOEVEEL KOST EEN SODEXO DIENSTENCHEQUE?

Voor onze huishoudhulp betaalt u met één dienstencheque per uur.

Een cheque kost u € 9 hiervan krijgt u 20% terug na uw belastingaangifte. In feite betaalt u dus slechts € 7,20 per cheque.

 

WAAR KAN IK DIENSTENCHEQUES BESTELLEN?

Op deze website kan u dienstencheques bestellen. Dit is een officiële overheidswebsite in samenwerking met Sodexo. U moet zich eerst registreren op deze site vooraleer uw de elektronische dienstencheques kan bestellen. Wij zijn een erkende onderneming.

Huishoudhulp Aanvragen
Sodexo Dienstencheque

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN PAPIEREN EN ELEKTRONISCHE CHEQUES?

Papieren dienstencheque: Ontvangt u via de post. Iedere cheque moet u invullen en gehandtekend klaarleggen voor onze werknemers.

Elektronische dienstencheque: bewaard u in uw elektronische portefeuille. Deze zijn beveiligd door middel van een login en paswoord deze verkrijgt u na het registreren op de officiële website van Vlanders.

 

HOE LANG IS EEN DIENSTENCHEQUE GELDIG?

Een dienstencheque is 12 maanden geldig.

 

HOEVEEL DIENSTENCHEQUES KAN IK PER JAAR BESTELLEN?

U kunt per jaar maximaal 500 dienstencheques aankopen. De eerste 400 cheques koopt u aan € 9, voor de resterende 100 betaalt u € 10 per cheque.

Heeft u jaarlijks meer dienstencheques nodig?

U heeft de mogelijkheid om bijkomende cheques te bestellen op de naam van uw partner. Zo kunt u in totaal een 1.000 tal dienstencheques verkrijgen, dezelfde voorwaarden gelden de eerste 400 koopt aan € 9 de resterende 100 aan € 10.

Er zijn enkele uitzonderingen op deze regel.  Als u in één van deze categorie valt heeft u recht op een totaal van 2.000 cheques:

– Eenoudergezinnen

– Invalide personen

– Ouders van minderjarige invalide kinderen

– Senioren die een tegemoetkoming voor hulp ontvangen

 

Heeft u de dienstencheques al? Bekijk hier al onze diensten.

Voor meer info neem een ​​contact met ons op