fbpx

Hoe maak je een douche schoon zodat hij van boven tot onder glanst?

In het algemeen is de beste tijd om uw douche diep schoon te maken, direct nadat u hem gebruikt heeft. Het oppervlak is dan al nat van het douchen en de damptemperatuur heeft het vuil losgemaakt, waardoor het werk gemakkelijker wordt. Krijg een sprankelende douche met een minimum aan schrobben met deze eenvoudige schoonmaaktips.

Hoe maak je een douchekop schoon?

U kunt zich ontdoen van minerale afzettingen en opbouw op uw douchekop zonder deze zelfs te verwijderen. Vul een plastic zak met gedestilleerde witte azijn, doe hem over de douchekop en zet hem vast met een elastiekje. Wacht ongeveer een uur voordat je de zak weghaalt en het water aanzet om af te spoelen. Droog de douchekop af en poets hem met een zachte doek. Herhaal dit proces ongeveer één keer per maand om uw douchekop vrij van aanslag te houden.

Hoe de doucheafvoer reinigen?

Repareer een traag bewegende doucheafvoer met behulp van een kleerhanger en een paar huishoudelijke ingrediënten. Begin met het verwijderen van het deksel van de afvoer en laat het weken in witte azijn om zeepresten te verwijderen. Gebruik een tang om een kleerhanger recht te trekken en aan één uiteinde een haakje te maken. Laat de draad voorzichtig in de afvoer zakken en gebruik het gehaakte uiteinde om de verstopping eruit te trekken, herhaal dit zo vaak als nodig is totdat de afvoer vrij is. Laat warm water door de afvoer lopen om eventuele restanten van de verstopping weg te spoelen.

Douchegordijnen en douchevoeringen schoonmaken.

Douchegordijnen en douchevoeringen kunnen stof, bacteriën, schimmels of meeldauw bevatten, maar ze zijn eenvoudig schoon te maken. De meeste kunnen in de wasmachine gewassen worden; controleer voor de zekerheid de instructies op het onderhoudsplaatje. Verwijder de ringen of clips en gooi het gordijn en de voeringen in de wasmachine op een zacht programma in warm water. Hang het gordijn opnieuw op en laat het in de lucht drogen.