fbpx

3 schoonmaaktips voor buiten die iedereen moet weten

1.Voorraad veranda’s, dekken en patio’s met goedkope bezems die snel kunnen worden gepakt voor allerlei soorten schoonmaakklusjes. Gebruik ze om spinnenwebben van ramen, schermen, balustrades, verandaplafonds, brievenbussen, bloembakken en funderingsbeplantingen te borstelen. Veeg de veranda en dekvloeren dagelijks om vuil te verwijderen dat is afgezet door wind, regen, inkomend verkeer en beestjes.

2. Verfris terrasmeubilair voor de zomer met een grondige reiniging. Begin met het afspoelen van meubels met een tuinslang voorzien van een sproeikop. Voorzichtig schrobben met een zachte doek en een voor het materiaal ontwikkeld reinigingsmiddel (zoals een glasreiniger of oliezeep voor hout) of een oplossing van mild afwasmiddel en water. Vermijd het gebruik van bleekmiddel, dat het terrasmeubilair en nabijgelegen beplanting kan beschadigen. Spoel af en laat aan de lucht drogen.

3. Maak grillroosters schoon, zodat resten van vorige maaltijden niet op het gegrilde voedsel terechtkomen. Om de methode van Reichert voor het reinigen van een gasgrill te volgen, zet u hem aan en laat u de roosters heet worden. Leg een gesneden citroen op een vork met lange steel, dompel hem in een kom met zout en wrijf hem over de roosters. Het zuur van de citroen zal vet verminderen en het zout werkt als een wasmiddel. Schrob vooral vuile roosters met een blok puimsteen en was de roosters vervolgens goed om puimsteen te verwijderen. Vermijd het gebruik van metalen borstels, zegt Reichert, omdat de borstelharen kunnen afbreken en in je eten kunnen komen.

Hopelijk het is nuttig! Groetjes van A-Queen!